Kisállat hamvasztás szerető, gyászoló gazdiknak

kisállat hamvasztás

A kisállat hamvasztásnak szerep jut abban, hogy egy gazdi fel tudja dolgozni a gyászt, ami a kedvence elvesztésével jár.

Gyászolni az élet része és nem csak akkor találkozunk ezzel a kínnal, amikor eltávozik egy szerettünk az élők sorából. Valakinek az elveszítése, fizikai vagy átvitt értelemben is, ugyanazokat az érzéseket hívja elő a lélekből. Egy kapcsolat vége is olyan veszteség, ami a gyász fázisainak a végigjárását vetíti előre. Ugyanígy egy kedves állat halála is felér az emberi kapcsolatok és életek hiánya felett érzett fájdalommal.

Gyász nélkül nincsen veszteség

A gyász legelső tapasztalata maga a veszteségélmény, az az érzelmi sokk, ami a veszteség pillanatában ér valakit. Szívbemarkoló, fájdalmas és megsemmisítő azt érezni, hogy valaki vagy valami visszavonhatatlanul távozott az életünkből. Szerencsére ez nem tar törökké, hiszen ahogyan a lángoló szerelem is szelídül idővel, úgy a fájdalom is elhalványul.

A tagadás követi, aminek célja, hogy a fájdalom óriási hullámát tompítsa, egyfajta védelmi funkciót lát el. Közben a harag is ott munkál a lélekben, hiszen elvesztettünk valakit, haragszunk a világra, amiért ennyi idő jutott csak nekünk a kedvencünkkel.

A gyászoló magát is hibáztatja, ezzel átlép az alkudozás fázisába és sorra veszi a mi lett volna ha… kezdetű gondolatsorokat. Ez az állapot könnyen depresszióba taszíthat bárkit, ami természetes velejárója a gyásznak, de nem kell sokáig tartania. A tény, azonban tény marad, a veszteség megtörtént, nem lehet semmissé tenni vagy visszapörgetni az időt. Lassanként beköszönt az elfogadás és a szenvedés végül sokszínű emlékké formálódik.

Mindenkinél egyénileg változó, hogy melyik fázis meddig tart, akár fel is cserélődhetnek az egyes lépések. A szép búcsúztatás és az emlékek ápolása viszont segít feldolgozni az eseményeket.

Keressen minket bizalommal, ha a kedvencét szeretné elbúcsúztatni és nem a megszokott módon tervezi azt megtenni! A részletekről szívesen nyújtunk tájékoztatást a megadott elérhetőségeink egyikén.