Miért tud vigasztalóbb lenni a kutya hamvasztás?

kutya hamvasztás

A kutya hamvasztásra egy szeretett kisállat életének a végén kerül sor. Sok gazdi már előre készül és tájékozódik a tudnivalókról.

A hamvasztás már nem számít újdonságnak, a gazdik közül többen kifejezetten ezt a szolgáltatást tervezik a kisállat búcsúztatáshoz. A hamvakkal kapcsolatban nagyobb mozgási szabadsága van egy gazdinak, mintha a maradványok föld alá temetését választaná.

Mik a lehetőségek a kutya hamvasztást követően?

A kisállat hamvasztás minden, kisebb testű háziállat búcsújához megrendelhető. Az állat teste porrá lesz, még mielőtt lassan, fokozatosan lebomlana, ahogyan a föld alatt tenné. A gazdiknak már ez a gondolat is megnyugtató lehet, hogy a kiskutya nem válik a sötét, hideg földben férgek martalékává. A kis kedvenc megmenekül a méltatlan, szomorú és lehangoló végtől.

Miért tud a hamvasztás vigasztalóbb lenni egy szimpla állattemetésnél a házi kedvenc gyászoló gazdija számára? A kutyus testéből hamu lesz, amit fel lehet használni különféle búcsúztatók megszervezéséhez és tárgyi emlékek elkészíttetéséhez.

A gazdi szervezhet egy nagy , közös megemlékezést a néhai kutyust szerető és ismerő szomszédok, barátok, rokonok körében, természetesen azok kutyusaival együtt. A szertartás végén együtt elszórhatják a hamvakat, például az eb szeretett fájánál vagy játszóhelyén.

A hamvak egy részéből kegyeleti vagy más néven gyász ékszer is készülhet. Ez az ékszer általában egy medált jelent, ami nyitható vagy pedig már eleve belefoglalták a kutya hamvainak egy részét. A medál alapanyagának is lehet jelentősége. Alapvetően üveg, ezüst, fém vagy fa, üreges ékszerekről van szó.

Léteznek ugyanis olyan ásványok, kövek, amiknek különleges hatást tulajdonítanak. Az ametiszt segít túljutni a súlyos bánaton, a nemesopál vagy a kék turmalin szintén könnyebbséget tud nyújtani a viselőjének. A szomorúság után jönnek a könnyek, végül pedig az enyhülés, a kutyus emlékének fájdalma pedig édes emlékké szelídül.

Szívesen adunk további tájékoztatást a gazdiknak elérhetőségeinken.