A haláltól a kisállat hamvasztásig

kisállat hamvasztás

A kisállat hamvasztás minden, jobblétre szenderült házi kedvenc búcsúztatásához igénybe vehető. A halálnak nem kell elkeserítőnek lennie.

A négylábúak közül a kutya az egyik nagy kedvenc, ha háziállatról van szó. A kutyusok teljes jogú családtagok sok gazdi életében, sokan úgy viszonyulnak hozzájuk, mint a gyerekekhez. Sajnos mire az ebek elérnék az emberi években mért felnőttkort, az életük is véget ér. Fajta függő is, hogy melyik eb hány évig tudja boldogítani a gazdiját.

A kutyusok közül sokan betegség miatt távoznak

Szomorú tény, hogy az állatokat sem kerülik el az emberek életét is megnyomorító daganatos betegségek. A tíz éves korukat betöltő állatok többségénél kialakul valamilyen rákos megbetegedés. Hátránnyal indulnak olyan kutyafajták, mint amilyen a boxer, a németjuhász vagy a matsziff, ugyanis az ilyen fajtájú ebeknél bizony egyes rák típusok rendszeresen pusztítanak.

A daganatos betegségeken túl egyéb, gyakori halálozási ok még a szívprobléma. A kutyusok természetes halállal, öregségük végén is átléphetnek a túlvilágra. A szívprobléma gyakran kapcsolódik a kutyus élemedett korához.

A nagy testű fajták ugyan gyönyörű és tiszteletet parancsoló állatok, de ők azok akik a legrövidebb életet élik. Testméreteik miatt átlagosan 6-8 évig élnek csak. A nagy testű kutyafajtákra ráadásul a szívproblémák kialakulása is jellemzőbb. A leghosszabb ideig a kis méretekkel rendelkező ebek élnek.

Az öreg kutya lassabban mozog, gyakrabban fordul elő vele, hogy szobatisztasága ellenére elengedi magát, zavartan viselkedik, ugat, de valójában nincs célja annak, hogy a hangját hallatja. Ezekből a jelekből lehet következtetni arra, hogy közeledik a búcsú ideje.

A vég minden négylábú barátért eljön egyszer, csak az a kérdés, hogy mikor és hogyan fejezik be a földi pályafutásukat az ebek. A hamvasztás egyre inkább elfogadottá válik, akik ezt a búcsúztatást választják, azok szeretnék úgy meggyászolni az állatot, mint egy családtagot. Ebben segítjük a gazdikat, színvonalas szolgáltatást biztosítva ügyfeleinknek.