Állathamvasztás: humánus, kegyeletteljes és higiénikus

állathamvasztás

Akinek van háziállata,  az tudja – vagy legalábbis tudat alatt tisztában van azzal –, hogy az idilli állapot, amiben vele vagyunk, nem fog örökké tartani. Amikor viszont eljön az a bizonyos pillanat, már nem lehet tagadni a megváltoztathatatlant, hanem el kell  fogadni, fel kell dolgozni, és meg kell őrizni a szép emlékeket. Fontos azonban azzal is tisztában lenni, hogy egy állat halála nem csak a lélek fájdalmával jár együtt, de veszélyekkel is.  Ez utóbbiak viszont elkerülhetőek a minél gyorsabb intézkedéssel, és az állathamvasztás segítségével.

Az állathamvasztás  nem csak tisztelet- és kegyeletteljes, de biztonságos eljárás is, amelynek végeztével a teljesen steril hamvak maradnak csak, amit egy urnába zárva adnak át, így a fertőzésveszély esélye nullára csökken.  Ugyanez nem mondható el a temetésről, de főleg arról nem, ha kis kedvencünk testét az otthonunkban tartjuk. Ekkor ugyanis van esély bakteriális fertőzésre, amiből  igen súlyos betegségek is kialakulhatnak. Talán nem érdemes részleteznünk, hogy milyen fertőzésekről lehet szó, hiszen egyrészt nem lenne illendő, másrészt állattól is függ, hogy milyen baktériumok szabadulhatnak el a halálakor. Ennek elkerülése érdekében jobb minél előbb elkezdeni a búcsú szervezését, és megrendelni az állathamvasztást.

Az állathamvasztás kegyeleti szempontból is megfelel az elvárásoknak, mivel maximális tiszteletben tartja a hozzátartozók gyászát és az emlékeket. Az eljárás során Ön és családja  is jelen lehet, ám jó, ha tudja, hogy akár órákat is igénybe vehet, és ebbe még nem számítottuk bele a test elszállításának és a hamvak visszaszolgáltatásának  időtartamát.

Ha az időpont, amikor el kell búcsúznia kedvencétől, közeleg, jegyezze fel elérhetőségeinket, és hívjon bennünket, amikor szükségessé válik az állathamvasztás! A test elszállítását cégünk megoldja, majd a hamvakat is visszajuttatjuk Önhöz. Amennyiben kérdése lenne az állathamvasztással, illetve szolgáltatásaink részleteivel kapcsolatban,  forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!