A kisállat hamvasztás jelentősége

kisállat hamvasztás

kisállat hamvasztással végső tisztességet adhat minden gazdi a kedvencének. Halálában sem kell magára hagynia a kedvencét!

A kisállatok, négylábú vagy éppen szárnyas társak sorsa a haláluk után nem alakul túl jól. Az állatok számára alapvetően nem rendeznek olyan meghitt, szertartással kiegészített, díszes temetést, amilyet az embereknek. Sok házi kedvenc családtagnak számít, élete végéig szeretik és gondoskodnak róla. A kisállatok halálukban mégis szomorú sorsra jutnak. A gazdinak megvan az a lehetősége, hogy az állatorvosnál hagyja a tetemet vagy maga teszi meg a szükséges lépéseket a temetéssel kapcsolatban.

kisállat hamvasztás egy viszonylag újkeletű dolog, viszont egyre népszerűbbé és ismertebbé válik az állat tulajdonosok körében. Mi ennek az oka? Nagyon egyszerű, mivel a kisállat hamvasztás egy teljes körű szolgáltatást jelent, amibe nem csupán a tetem eltüntetése tartozik bele. A kisállat hamvasztás lényege az, hogy a kisállat tulajdonos számára segítséget tudjanak nyújtani a búcsúban. Az állatorvosnál erre nem igazán kínálkozik lehetőség. Az elföldelést nem minden gazdi tudja megoldani és sokan fájó szívvel távolodnak el az állattól.

kisállat hamvasztás folyamata tartalmaz egy kis időt, lehetőséget arra, hogy a gazdi búcsút vegyen a kedvencétől. A hamvasztás ideje alatt ezt megteheti. Az állat súlyától függ a kisállat hamvasztás ára és pontos időtartama, de átlagosan pár órát ölel fel a folyamat. A búcsú nem örökre szól, ugyanis a krematóriumban összegyűlt hamvakat urnába teszik és azt visszajuttatják a gazdinak. Az urna és a hamvak sorsa már a gazdi döntésére van bízva. Általában, akik kérik a kisállat hamvasztást, azok azért is választják ezt a szolgáltatást, hogy a hamvakat és az urnát megtartsák, azokat a közelben tudhassák.

kisállat hamvasztásnak tehát egyszerre több célja is van. Egyrészt a megrendelőnek segít a gyász feldolgozásában, másrészt a tetem kezelésben nyújt modern eszközt. Erről a szolgáltatásról érdeklődjön az egyik, megadott elérhetőségünkön!