A gyász feldolgozását az állat hamvasztás is támogathatja

állat hamvasztás

Az elengedés nem történik meg egyik pillanatról a másikra. Egy folyamat része, aminek a megélését, feldolgozását az állat hamvasztás is tudja támogatni.

A selymes szőrű Gombolyag cica nincs többé. A minden nap kitörő örömmel üdvözlő, foltos Boci kutya már az örök vadászmezőkön csahol boldogan. A kisállatokhoz kapcsolódóan is lehet olyan erős köteléket kialakítani, olyan forró szeretetet érezni, mint embertársaink iránt. Ha ez a kapcsolódás megszakad, a gazdi szíve gyakran fájdalomtól facsarodik össze. A házi állatok elvesztését is fel kell dolgozni és megélni az ilyenkor feltoluló érzéseket, átélni a gyászt.

Veszteség és gyász sújtja a gazdit

A veszteség gyászreakcióval jár. Fájdalom, depresszió, düh, az optimizmus elvesztése a leggyakoribb válaszok arra, ha valaki, akit szerettünk, nincs többé. Élesebb lehet a gyász, ha a veszteség hirtelen következik be vagy a gazdi maga is egyedül marad a kisállat távozása után, nincs senkije. A kezdeti üresség érzést, érzelmi sokkot felváltja a fájdalom. A búcsúztató után jellemzően felerősödnek ezek az érzések, ilyenkor kezdődik meg az igazi gyászmunka.

A gazdinak segíthet, ha tudja, hogy a kedvence nem a sötét, nyirkos földben pihen, hanem a hamvait urnába zárva a közelében tarthatja. A gyászt, az ezzel járó érzelmeket, a veszteséget meg kell élni, hogy végül elengedhessük a szeretett lényt. Ebben az urnás hamvasztásnak is pozitív szerep juthat. Az összetört szív egy nap begyógyul és csak a kedves emlékek felidézésével kell majd szembenéznie.

Az állat hamvasztás szolgáltatásával szeretnénk felkínálni a gyásszal viaskodó gazdiknak a megkönnyebbülés lehetőségét. Ugyan a kedves szőrmók nincs többé, de egy kicsivel kevesebb súlyt jelenthet a szívnek, ha szép búcsúztatót kap az állat. Keressen minket bizalommal, ha úgy érzi, hogy nem tud egyedül megbirkózni a búcsúztatás érzelmi kihívásaival! A hamvasztást igényesen kivitelezve, empatikus kollégák közreműködésével hajtjuk végre. A döntésben szívesen segítünk azzal, hogy minden információt megosztunk a állat hamvasztásról.