Melyek a kisállat temetés fő tudnivalói?

kisállat temetés

A hamvasztás és a kisállat temetés két külön dolog, de nem kell feltétlenül elválasztani a kettőt egymástól. Kérje tőlünk a hamvasztást kedvence számára!

Az állatok földi élete szívszorítóan rövidke, különösen egy szerető gazdinak, aki közel kerül a kedvencéhez és minden napját vele tölti. Természetes, hogy szeretné a legszebb búcsút megszervezni az állatnak, amivel a saját gyászát is enyhíteni tudja. Ebben segít a kisállat temetés is.

Kertbe, udvarra vagy temetőbe?

A házi kedvencek temetése általában a gazdi saját kertjében vagy hivatalos kisállat temetőben történik meg. Mindkét esetben szabályokhoz kötött a temetés, amiket be kell tartani, máskülönben pénzbírsággal kell számolnia a gazdinak. Mire kell tehát ügyelni, ha a kisállat temetés mellett dönt a gyászoló gazdi?

  1. A testet vagy az urnába helyezett hamvakat is földbe lehet temetni, de csak akkor, ha minden előírást betart az érintett.
  2. A saját telken belül csak bizonyos súlyhatárig lehet állatot temetni. 100 kg feletti állat nem kerülhet a földbe, illetve összesen csak évi 100 kilónyi tetemet lehet eltemetni.
  3. Ahol túl magas a talajvíz, ott nem szabad temetni. A talajvíz és az ásott sírgödör között meghatározott távolságnak kell lennie.
  4. A szomszéd telektől meghatározott távolságra kell kijelölni a sírhelyet az állat számára.

Természetesen a hamvakkal, urnákkal kicsit más  a helyzet. Ha urnás temetés történik, könnyebb megfelelni a szabályoknak.

Mi a helyzet a kisállat temetőkkel? Elsősorban azok választják ezt a temetési helyszínt, akiknek nincs kertjük, udvaruk, de szeretnék meglátogatni néhanapján a sírt. Az állatoknak létesített temetőkben testet és urnát is fogadnak hamvakkal. Kérhető sírkő és sírgondozás, a költségek lefedik a temetés minden részletét, illetve bérleti díjjal is számolni kell.

Búcsúztassa kedvencét hagyományos és modern módon egyszerre, kérjen hamvasztást és az állat hamvait helyezze végső nyugalomra a föld mélyén! Amennyiben úgy döntött, hogy igénybe szeretné venni a szolgáltatásainkat hamvasztásra vonatkozóan, csak lépjen kapcsolatba a kollégáinkkal! Ők eligazítják a teendőkben és szívesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.