Kisállathamvasztás Budapesten és környékén késlekedés nélkül

kisállathamvasztás Budapest

A kisállathamvasztás Budapesten minden kisállat tulajdonost segít a gyors ügyintézésben. Az állat búcsúztatását nem kell halogatni.

Egy házi kedvenc élete  ugyan nem tesz ki annyi évet, mint egy emberöltő, de bekövetkezhet váratlanul is. A kisállat megbetegedhet, baleset érheti, támadást szenvedhet el. Sajnos ezek az események járhatnak olyan végkifejlettel, hogy az a kutyus, cica, nyuszi földi életének végét jelenti.

Gyorsan kell cselekedni

A halott állatot nem lehet túl sokáig megtartani, hiszen a test gyorsan bomlásnak indul. Az állat tetemnél órákkal a halál után beáll a hullamerevség. Ez hamarabb bekövetkezik, mint egy emberi hulla esetében, így akár tíz percen belül is megtörténhet.  A test bomlása a szervezetben található mikroorganizmusok hatására napokon belül megkezdődik.  Meleg időben ez a folyamat hamarabb kezdetét veszi. A bomlás jellegzetes kísérője a bűz, ami igen átható tud lenni.

A gazdi eltemetheti az állatot, elviheti állatorvosi rendelőbe, ahol gondoskodnak a tetemről vagy választhatja a hamvasztást is. Fontos tudni, hogy a chipes állat halálát be is kell jelenteni napokon belül. Az elhalálozott állat a jelen határozat szerint veszélyes hulladék kategóriába tartozik. Ennek alapján saját autóval nem is lehet szállítani egy állat tetemét. A tetemet takaróba vagy zacskóba kell helyezni és hűvös helyen tárolni, ameddig meg nem érkezik érte a szállító jármű.

A temetésről nem kell lemondania annak a gazdinak, akinek az állata valamilyen fertőző betegségben hunyt el és emiatt nem lehet hagyományos módon földbe temetni. A hamvasztással az állat hamvait urnába téve el lehet végezni a búcsúztatást.

Az állatok halála is az élet és a hétköznapok velejárója, amit nem kell jobban megnehezíteni, mint amennyire egyébként is nehéz. A búcsúzást igyekszünk megkönnyíteni azzal, hogy rugalmasan kezelhető és az ügyfeleknek azonnal a rendelkezésére álló szolgáltatást biztosítunk. A szolgáltatásainkról további felvilágosítást tud igényelni, ha kapcsolatba lép velünk a honlapunkon szereplő elérhetőségeink egyikén!