Kisállat temetésnél válassza a hamvasztást!

kisállat temetés

Elérkezett a búcsú ideje, és nincs lelki ereje a hagyományos kisállat temetéshez? A hamvasztás megfelelőbb választás ilyen helyzetben.

Egy háziállat elvesztése sokak számára legalább olyan lelki fájdalommal jár, mintha az embernek egy családtagjától kellett volna elbúcsúznia. Ez a szoros kötelék nem véletlen, hiszen az évek során összekovácsolódnak az állataikkal, így természetes, hogy ragaszkodnak hozzájuk, és méltó temetést szeretnének számukra.

Itt kezdődnek a további nehézségek, ugyanis egyeseknek egyáltalán nem elfogadott az, hogy elföldeljék a kedvencük testét. Ez csak tovább nehezítené a gyász időszakát, arról nem beszélve, hogy nem mindenkinek van ilyen helyzetben annyi lelki ereje, hogy még ezt a feladatot is elvégezze. Az élettelen test látványa már önmagában megviseli a gazdákat, ha pedig azt mozgatni kell, és betenni a földbe, az egyenesen a véget jelentheti számukra.

A kisállat temetésnél gondoljon a hamvasztásra!

Napjainkban a hamvasztás már az állattartók számára is elérhető opció. Ez egy sokkal kulturáltabb alternatíva a végső búcsúhoz, aminél nem kell olyan helyzettel kompromisszumot kötni, ami akár egy életre is megviselheti a gazdákat.

Kevésbé megterhelő az, ha a test helyett egy urnát kell csak eltemetni, így semmilyen mély traumatikus esemény nem árnyékolhatja be a gyász időszakát.

Akik ezt az utat választják, biztosak lehetnek abban, hogy kedvencüknek megadták a végtisztességet, így méltó formában zárhatják le a közösen eltöltött éveket.

Hamvasztás, mint rugalmas opció

A hamvasztás egyúttal rugalmasabb megoldás is. Amikor az ember elveszíti a házi kedvencét, nem biztos, hogy az urnát azonnal el akarná temetni. Ilyenkor kifejezetten nehéz tiszta fejjel gondolkodni, elképzelhető viszont, hogy pár hónap múlva a gazdi már képes lesz elszakadni fizikailag is az állatától.

hamvasztás ezért ideálisabb döntés, mert később még mindig ott a lehetőség, hogy eltemesse az ember az urnát. Ha mégsem dönt így, a kisállat földi maradványai a gazdával maradhatnak, ezzel megkönnyítve a veszteség feldolgozását.

Keressen bennünket a hamvasztásért, gondoskodjunk együtt a méltó kisállat temetésről!