A gyerekek búcsúja: segíthet a kisállat hamvasztás

kisállat hamvasztás

A kisállat hamvasztásban tudunk segíteni minden gazdinak és egy kicsit személyesebbé tenni a búcsút. A szép búcsúztatóra még nagyobb szükség van, ha kisgyerek is gyászol.

A gyerekeket mélyen megrázza érzelmileg egy olyan játszótárs halála, amilyen egy kutya vagy egy cica. A négylábú kis szőrgombócok mindig kedvesek, mindenben benne vannak és nem spórolnak a szeretetükkel. A gyerekeknek nem könnyű elfogadni, hogy a bundás barátjuk nincs többé és meg kevésbé tudják megérteni, mit jelent a halál fogalma.

Hogyan közölje a fájdalmas hírt?

Hogyan lehet kíméletesen, sőt vigasztalóan közölni egy gyermekkel, hogy a kis Buksi vagy Cirmi nem jön vissza soha többé? Gyakran szóba kerül ilyenkor a mennyország témája, ami egy kicsit érthetőbbé teszi a távozás történését.

Az állatok az egyház szerint is a menybe mennek, hiszen eredendően jók és ártatlan élőlények, akiknek van helyük odafent. A  gyereknek megnyugtató lehet, hogy a hajdani kedvence egy olyan szép és békés helyen van, mint amilyen a mennyország. Érdemes azt is megerősíteni a gyászoló gyerekben, hogy Cirmi vagy Buksi nincsen egyedül, mert sok játszópajtása akad, tehát nem fog unatkozni vagy szomorkodni.

A gyerekeknek segít feldolgozni a veszteséget, ha hihetnek abban, hogy a kis barátjuk jó helyen van, nem szenved és boldogan él tovább, habár nem velük. Nem szabad azonban hiú reményt gyújtani a kicsik szívében, pontosan meg kell fogalmazni, hogy a távozás végleges és az állat már nem tér vissza soha többé.

Búcsú az állattól

Életkortól függően lehet mesélni a halálról, mint az élet természetes velejárójáról. Adni kell a gyereknek lehetőséget arra, hogy kérdezzen és ne maradjanak benne kérdőjelek a történésekkel kapcsolatban.

Az eltávozott állatoknak jár egy utolsó út és nem mindegy azt hogyan viszik véghez a gazdik. Szeretnénk segíteni abban, hogy az állat emlékét semmilyen, kellemetlen esemény ne árnyékolja be. Tisztelettel és megértéssel végezzük a munkánkat egészen a tetem elszállításától az állat hamvasztásán át az urna átadásáig.

Amennyiben érdeklődik a szolgáltatásaink iránt, érdeklődjön a további részletekről a honlapunkon megadott email címen vagy telefonáljon nekünk!