Hogyan emlékezhet meg a kedvencéről?

kisállat temetés

Egy háziállat elvesztése sokak számára legalább olyan fájdalmas, mint mikor egy családtag vagy barát távozik az élők sorából. Egyeseknek ez különösen nehéz időszak, mert az évek során nagyon összekovácsolódtak kutyusukkal, cicájukkal, ezért nem is igazán tudják, hogy hogyan tudnak továbblépni kedvencük nélkül.

A gyászfeldolgozással foglalkozó szakemberek gyakran tanácsolják az érintetteknek azt, hogy emlékezzenek meg bátran a háziállatukról is. Ez segíthet átlendülni azokon a nehézségeken, terheken, amiket ez a haláleset eredményez.

Hogyan érdemes megemlékezni az elhunyt kedvencről?

Digitális fotó és videógyűjtemény készítése

Nagyon sok gazdinak rengeteg fotója, videója van kedvencük legjobb pillanatairól. Az is sokat segíthet a megemlékezésben, ha az emberek ezeknek külön albumokat hoznak létre. A képek, videók nézegetésekor számos örömteli pillanatot lehet felidézni, amelyek mosolyt is csalhatnak a gazdák arcára.

A vizuális anyagok felfedezésekor az emberek láthatják, hogy háziállatuk mennyire mozgalmas és teljes életet élhetett, így tulajdonképpen sok szépet, jót átéltek együtt.

Tárgyak megőrzése

Az is sokat segíthet, ha a gazdi megőriz pár, az állathoz köthető tárgyat, játékot. A póráz, vagy akár egy kis szőrcsomó azt jelképezhetik, hogy még részben a gazdával van az állat, így pedig a gyászfeldolgozás is eredményesebbé tud válni.

Emlékhely kialakítása

Ha az embernek van rá lehetősége, érdemes lehet emlékhelyet is kialakítani. Itt el lehet vonulni a legnehezebb pillanatokban, és emlékezni, amely szintén erősebbé teheti a gazdát egy idő után. Egy szép emlékmű után az egyénnek nem lehet hiányérzete, hiszen maximálisan megadta a végtiszteletet a kedvencének ezzel a gesztussal.

Az emlékhely kialakításánál ránk számíthat, legyen méltó a kisállat temetése, ehhez ajánljuk figyelmébe a hamvasztás szolgáltatásunkat!

Ha szeretne bővebb tájékoztatást kérni az állathamvasztásról, forduljon hozzánk bizalommal a feltüntetett elérhetőségeinken, munkatársaink készséggel válaszolnak a kérdésekre.